PLAYMOBIL Playm. 1.2.3: Avont Speeltuin

Vanaf: 36,99

De avonturentoren met ijskraam biedt veel functies voor kleine ontdekkers. Het reuzenrad wordt aangedreven door zwengels. De zwengel zelf heeft een verborgen dubbele functie: als je een figuur op het platform in de toren plaatst, bewegen de zwengels deze automatisch naar de glijbaan en glijdt de figuur vanzelf naar beneden. Het begrijpen van deze oorzaak-en-gevolgrelaties bevordert de perceptie en ontwikkeling van het kind. Het gevarieerde spel met de figuren traint ook de fijne motoriek en initieert het eerste rollenspel. Extra speelwaarde: figuur-/stoeltoewijzingsspel en kleursorteerspel met kleurrijke ijslolly’s.

Educatieve meerwaarde voor de ontwikkeling van jonge kinderen:
– Herkennen en begrijpen van oorzaak-gevolg relaties: Hoe draait het reuzenrad? Hoe kan de figuur naar beneden glijden door middel van de zwengel?
– Train de fijne motoriek door figuren te plaatsen, te verplaatsen en te schuiven, aan het handvat te draaien en een spel te spelen met kleurrijke ijslolly’s
– Verbeter visuele vaardigheden door extra spellen: “Welke figuur hoort bij welke stoel? Combineer de dierenprint van het shirt van elke figuur met het bijbepassende ontwerp van de reuzenradstoel.” Bijvoorbeeld: het meisje met het kattenshirt zit in de stoel met de kattenprint.
– Kleuren leren: de opberggaten van de ijslollyvarianten hebben kleurmarkeringen zodat ze aan hun respectievelijke kleur kunnen worden toegewezen.
– Eerste rollenspel met de ijskraam: wie wil welk ijsje kopen? De aardige ijsverkopers helpen graag met de selectie.

Speciale producteigenschappen:
– Het reuzenrad wordt met de hand aangedreven met behulp van de slinger aan de achterkant.
– Speciale functie: Door aan de zwengel te draaien, komt de bodemplaat op de eerste verdieping van de toren omhoog en zorgt ervoor dat de figuur automatisch naar de glijbaan gaat en uiteindelijk van de glijbaan naar beneden glijdt.